IMG_5538

Entrevista a Aixopluc

Un dels descobriments que vaig fer quan vaig arribar a la Garrotxa és un grup de música anomenat Aixopluc. Han estat molt amables concedint-me aquesta entrevista que us detallo:

– Què, qui, com es Aixopluc?

Aixopluc està format per en Martí Espunya i l’Agnès Algueró. La nostra música és una barreja entre reggae, pop intimista i electrònica. És un projecte que sorgeix de les valls i les muntanyes de la Garrotxa, cosa que queda plasmada en les lletres de les nostres cançons.

– D’on surt el nom i la inspiració per la vostra música?

Aixopluc significa casa, repòs i tranquil·litat. D’alguna manera metafòrica, esperem que la gent que ens escolta es pugui evadir dels seus problemes i se senti còmode escoltant la nostra música i es pugui aixoplugar en les nostres cançons.

– Fa uns dies vau tocar a les Fonts de Sant Roc a Olot al carrer amb altres músics en aquesta situació actual que fa que els concerts s’estiguin vivint d’una manera diferent. Com va ser la experiència per vosaltres? Què ha canviat? Com veieu el futur en aquest sentit?

Hem passat una situació difícil que va ajornar i cancel·lar alguns dels concerts que havíem de fer. Un d’ells s’ha ajornat pel pròxim dia 16 de juliol a l’Estació Jove de Girona. Pel que fa al concert de Sant Roc, va ser una oportunitat per poder tornar a ensenyar les nostres cançons en directe i poder tornar a viure l’ambient càlid del públic tot i les distàncies de seguretat. La situació segueix sent complicada i fa pinta que ho seguirà sent. Pensem que s’ha de començar a tractar aquesta professió amb dignitat i, sobretot, creiem que els músics hem de col·laborar i ajuntar-nos per combatre injustícies molt generalitzades que, en aquests moments difícils, es fan encara més paleses.

– Si no m’equivoco “Al fondo del Mar” és el vostre últim videoclip i està gravat íntegrament a la Garrotxa. A més de ser la vostra terra, què us va fer escollir aquesta localització?

La localització va ser una idea de l’Àlex Casas, qui ens va dirigir el videoclip i va fer una gran feina. Tot i que la lletra de la cançó aparentment parlava únicament del mar no volíem gravar un videoclip a la platja o dins l’aigua i fer que el significat fos tan explícit. Quan la cançó parla del fons marí també parla del fons imaginari d’una persona, de manera que vam escollir un paisatge que ens representa molt, que és el de la Garrotxa, però sense deixar d’ensenyar algun element que fes pensar en el mar com ara l’aigua, les bombolles, el fum blau, etc.  A més, sense saber massa si conscientment o no, sempre hem tingut un aire bastant rural i, la Garrotxa, a part de ser casa nostra, no es pot passar per alt quan es busquen paisatges bonics.

– Quins son els cinc llocs que voldríeu ensenyar a algú que no conegués la Garrotxa?

El Croscat i els camins de Batet de la Serra, les Gorgues de les Planes, el Volcà de Santa Margarida o el Puigsacalm, la Fageda i justament les Fonts de Sant Roc.

– Quin és el tipus de turisme que us agrada fer quan en podeu gaudir?

Als dos ens agraden molt els paisatge rurals i on hi hagi camins de muntanya per fer alguna ruta. Tot i això, a l’Agnès també li agraden molt els petits pobles vora al mar que encara no han perdut la seva autenticitat.

Moltíssimes gràcies, Aixopluc. Ara us coneixem una mica més. Aquí us deixo el link del vídeo que hem comentat a la entrevista:

https://youtu.be/AGWUU81Yjrk

 

Espero que us agradi tant com a mi!

P.S. Links para los lugares mencionados:

Croscathttps://es.wikipedia.org/wiki/Volc%C3%A1n_Croscat
Batet de la Serra: https://www.batetdelaserra.cat/
Els Gorgs de las Planas: http://www.lesplanes.cat/
Volcán de Santa Margarita: https://es.wikipedia.org/wiki/Volc%C3%A1n_de_Santa_Margarita
Puigsacalm: https://es.wikipedia.org/wiki/Puigsacalm
Fageda d’en Jorda: https://es.wikipedia.org/wiki/Hayedo_de_Jord%C3%A1
Fonts de Sant Roc: https://www.turismeolot.com/es/descubre-olot/100-natural/las-fuentes-de-olot/
Instagram: https://www.instagram.com/aixoplucmusic/

Sol·licitud de reserva