Processed with VSCO with  preset

Fa poc temps que em vaig mudar a Cal Gat i …

…entre mudança i posar en marxa el negoci, no havia tingut temps per gaudir del lloc.

Tot i que el motiu pel qual m’he vist “obligada” a fer-ho no sigui altre que el confinament a que tots estem sotmesos, he de dir que he estat molt afortunada que m’enxampés aquí.

Aquí va una llista de 5 moments de relax que es poden gaudir a Cal Gat (o on estiguis ara mateix) perquè et serveixin d’inspiració quan estiguis falta d’ella.

  1. Una tassa de te: soc una apassionada de el te i de les infusions en general. Tinc el vici de comprar-me tasses boniques i tes allà on vagi. Així que el moment de la infusió és sempre variat i diferent. Trio una tassa bonica, que em recordi un lloc, o bé la decoració o forma em motivi en aquest moment. Un cop triat el continent, que nodreix el sentit de la vista i del tacte, em disposo a triar el contingut: la infusió. Perquè nodreixi no només el meu olfacte i el meu gust, sinó també la meva ànima. El meu preferit és un te Earl Grey, amb el seu toc cítric. Però només em permeto un a el dia, per això de l’excitació. Que jo ja tinc prou energia sense necessitat d’estimulants. A vegades, si sé que el dia serà llarg, em permeto un te verd aromatitzat preferiblement amb alguna fruita o bé amb tocs florals. I si ja he passat la meva frontera dels estimulants diaris o bé ja està avançat el dia, trio una infusió d’herbes, més especiada com un chai original sense te o si he tingut un dinar copiós, un carminativa de comí, fonoll i anís estrellat . A vegades fins i tot em ve de gust una depurativa si em noto una mica “carregada” mental i físicament. Així que a la fi, hagi triat el que hagi triat, busco un racó on seure i escalfar les mans i nas amb la tassa fumejant. Unes vegades és al sofà de casa, des d’on veig a la llunyania una muntanya nevada, que encara no he descobert quin és el seu nom i escolto ocells fora posant la música a aquest moment. Altres vegades baixo a la porxada de l’apartament i em sento a observar des d’aquesta petita altura el jardí, mentre el te reposa. O bé em sento al sol a alguna de les cadires de jardí i assaboreixo la infusió mentre faig aplec de vitamina D.
  2. Un bany calent: he treballat més de deu anys venent banyeres i els últims sis vivia en un pis on només tenia dutxa. Com viatjava molt, intentava per tots els mitjans que la meva habitació d’hotel tingués banyera. Ja sigui hivern o estiu, m’agrada omplir-la d’aigua calenta, posar-hi un grapat de sal marina i un parell de cullerades de llet de civada on he diluït unes gotes d’algun oli essencial (gerani, lavanda, taronja) i em submergeixo en un bany relaxant i reconstituent. De vegades em poso espelmes i música i apago la llum. Altres vegades em submergeixo també en un bon llibre. D’altres, em deixo distreure amb les mil aplicacions que tinc al mòbil. El cas és que des que torno a tenir banyera, em sembla un pecat no fer-ho de tant en tant. Els nostres clients disposen també de banyeres, així que espero que puguin trobar-hi la mateixa pau que jo.
  3. Llibre i gats: sabíeu que la freqüència del ronc dels gats no només és relaxant, sinó que també es creu que té efectes positius en el nostre sistema immunològic? Per això, quan em sento còmodament amb el llibre que estigui llegint en aquell moment, i veig que un dels meus gats s’acosta, em preparo per a una sessió terapèutica de nutrició de la meva ment i del meu cos.
  4. Jardineria: abans del meu títol de biòloga no se’m donaven bé les plantes. Es morien malgrat (o potser precisament per) les meves cures. Durant la carrera i després tampoc van millorar molt les meves habilitats. Però en algun moment vaig descobrir que les plantes són com les persones: si les escoltes, és fàcil saber el que volen. Un moment, que no vull que ara em tanquin. No estic dient que senti veus. Simplement que quan entens el que volen les plantes, és fàcil aconseguir que al menys no es morin. Un matí al jardí o a la terrassa, observant cada planta, llevant-li una fulla seca aquí, posant una mica de terra enllà, regant-les, plantant noves o reubicant-les després de l’arribada d’una nova són tasques que m’aporten calma i una gran satisfacció.
  5. Cantar: recordo un trauma a l’escola quan tenia uns 6 o 7 anys. Vaig riure de la caiguda d’una companya cantant-li una cançoneta i el professor em va castigar cantant la cançó per a tota la classe sobre de la taula. Des de llavors no m’atrevia a cantar en públic i mai vaig pensar que se’m donés bé. Però fa ja uns 10 anys, per la necessitat de socialitzar, em vaig apuntar a una coral de Gospel. Qui m’havia de dir que m’anava a agradar tant cantar i actuar! Ara ja he fet un pas més i rebo classes particulars de cant. I un dels meus moments preferits és quan endollo el micro a la barra de so que tenim al Loft de Cal Gat i em torno una estrella de la música. Sí, sembla mentida, però això em relaxa.

BONUS: Què seria d’un moment de relax sense una banda sonora. Estaré encantada que em recomaneu en els comentaris cançons, que després afegiré a la llista que ja tinc i que comparteixo aquí amb vosaltres:

https://open.spotify.com/playlist/6lJ4ZyS3y0v6YDR9WMcP9p?si=vzmuYSV6Qk2csLGNB3TU7w

Que gaudiu de la relaxació!

Sol·licitud de reserva